Om Saxborn Fastigheter


Vi är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar lägenheter, lokaler och parkeringsplatser i Göteborg. Bland våra 400 objekt finner du allt ifrån charmiga lägenheter i landshövdingehus i Kålltorp, stora våningar med stuckatur i Vasastaden till kontorshotell och parkeringsplatser i bra lägen, allt detta runt om i vår vackra stad. Vi tror på långsiktigt tänk för god hållbarhet och sätter strålkastarljuset på dig som vår hyresgäst.

Ris och ros driver oss framåt

Om oss

Vi arbetar kontinuerligt för att utvecklas och i sin tur ge våra kunder en god service. Hos oss har ledorden alltid varit att skapa ett tryggt och bekvämt boende med ett stort personligt engagemang.

Att undersöka vad kunderna tycker via undersökningar och kontinuerlig dialog är därför viktigt för oss. Vartannat år genomför vi därför en enkätundersökning med fristående undersökningsföretaget Aktiv Bo för att höra vad våra hyresgäster verkligen tycker om sin lägenhet och servicen hos oss. Här tar vi del av värdefulla synpunkter från våra hyresgäster som ger oss underlag till framtida förbättringar.Med start 1975

Saxborn Fastigheter är ett familjeägt företag som grundades 1975 och som idag drivs av syskonen Anna och Fredrik Saxborn. Genom köp och egen nyproduktion har vi efterhand byggt upp ett bestånd av centralt belägna bostadsfastigheter i Göteborg.Extern förvaltning

Saxborn Fastigheter med sina 40+ år på nacken har samlat stor kunskap genom åren. Vi har renoverat och byggt nyproduktion, drivit intern förvaltning med egen personal om med tiden gått över till dagens externa förvaltningsform där Saxborn Fastigheter är fortsatta aktiva ägare och Opalen FastighetsFörvaltnings AB sköter den dagliga servicen mot våra hyresgäster.

I ett nära samarbete med Opalen har vi tagit fram ett koncept med korta beslutsvägar, kontinuerliga avstämningar och många besök i våra fastigheter för att erbjuda dig som hyresgäst ett boende att trivas och må bra i. Även om det är Opalens logo som man ser promenerande runt fastigheterna är vi ändå med dagligen som ett vakande öga och drivande kraft.

Den personliga kontakten är för oss fortfarande A och O i vårt arbete, därför fortsätter vi som många år tidigare med våra årliga Hyresgästkvällar, enkätundersökningar och kontinuerliga besök i fastigheterna. Det är vid dessa tillfällen många nya idéer föds och vi tycker det är fantastiskt att få ta del av vad våra hyresgäster tycker och tänker.