FASTIGHET:

Ättestigen 8-10

Ättestigen passar dig som...

...är sambo, men också dig som har en stor eller liten familj. Passar även utmärkt för dig som har krav på tillgänglighet.

Ättestigen 8-10 är tillsammans med sin systerfastighet en av våra modernaste fastigheter. De byggdes i egen regi i början på 1990-talet. Då, som nu, stod kvalitet på bygg- och inredningsmaterial i fokus. Därför kan våra hyresgäster fortfarande njuta av en fräsch fastighet med välplanerade gemensamma ytor. Som boende i detta hus har man tillgång till en tvättstuga med goda tvätt- och torkmöjligheter, barnvagnsrum, cykelförråd, lägenhetsförråd och ett återvinningsrum med alla tänkbara fraktioner. Här har du som hyresgäst även möjlighet att njuta av bastu och ett minigym.

Lägenheterna är rymliga, har ekparkett och vi har tänkt mycket på att ljuset skall komma in i alla rum. Du har en magnifik utsikt över stadens östra delar från de flesta av våningsplanen. Fastigheten har hiss, ett elektroniskt passersystem, porttelefon med videokamera och parkeringsmöjligheter inne i fastigheten för att nämna några av bekvämligheterna som erbjuds.

Direkt utanför entrédörren finner man mysig omgivning av grönytor, en porlande bäck, flera lekplatser, cykelparkeringar och soliga uteplatser med fast grill. Här har vi byggt med tillgänglighet i fokus - hiss, inga backar, stora badrum, låga trösklar, Flexlinje samt spårvagn och buss runt husknuten som gör livet lättare. Du har dessutom både en vinkällare och en festlokal i bottenvåningen.

I gemytliga Kålltorp är det lätt att trivas. En mysig stadsdel och ett trevligt läge med Skatås, Härlanda Tjärn och Renströmska parken som grannar. Här har du gångavstånd till all möjlig service och ca 10 minuter till Centralen.

Fakta

Adress: Ättestigen 8-10
Ägs av: Saxborn Fastigheter
Förvaltas av:
Opalen FastighetsFörvaltning AB
Område: Kålltorp
Byggår: 1993
Fastighetstyp: Tegelhus byggt i suterräng
Lägenhetstyper i fastigheten: 1-4 r.o.k
Balkong: Ja, stora, inglasade balkonger
Service i fastigheten: Motionsrum, bastu, cykelrum, lägenhetsförråd med troaxgaller, avancerat återvinningssystem, flertal lekplatser samt fast grillplats
Elektroniskt passersystem, elektronisk bokning till tvättstuga samt parkeringsplatser både inom- och utomhus
Kabel-tv: Ja, ComHem
Bredbandsuttag: Via fiber eller ComHem
Hiss: Ja
Övrigt: De flesta 3 r.o.k har klädkammare. Alla 4 r.o.k har två badrum. Festlokal och vinkällare i bottenplan

Var hittar jag...

Förskola/skola

 • Sagolunden Ättekullen 50m  
 • Torpagatans förskolor 800m
 • Vidkärrs montessoriförskola 760m
 • Regnbågen 1100m           

Grundskola

 • Kålltorpsskolan 1100m
 • Parkskolan 2000m
 • Rudolf Steinerskolan 1100m

Spårvagn/busshållsplats

 • Torpagatan, buss 17, 500m
 • Ättehögsgatan, linje 1, 250m
 • Ättehögsgatan, linje 5, 250m
 • Solrosgatan, linje 3, 900m

Ut och äta?

En kort promenad bort hittar du fullt med restauranger och mysiga caféer. Bland annat den populära restaurangen Ölstugan Tullen och hantverksbageriet Lilla Sur.

Är du sugen på pizza, pasta, sushi eller kanske husmanskost? Längs med Munkebäcksgatan hittar du det mesta i matväg.

Fritid och rekreation

För dig som gillar promenader är Kålltorp helt rätt område. Här har du nära till Skatås, Härlanda Tjärn och Delsjön. Under sommaren kan du även hyra kanoter, ta dig ett dopp eller bara njuta av den vackra naturen. Det finns även flera lekplatser belägna i området för dig med barn.

Om du hellre vill stanna inomhus så finns STC i Munkebäcks Allé, mellan Munkebäcks Torg och Torpavallen. Vid Torpavallen hittar du SATS.

Vid Delsjön finns även padelhall.

Som hyresgäst hos oss har du även förmånliga priser på Hela Hälsan vid Munkebäcks Torg.

Service och butiker

Mataffärer finns det gott om i närområdet bland annat ICA Kvantum och Coop.

På Munkebäcks Torg finns även godisaffär, fruktaffär, apotek och vårdcentral och BVC.

I Kålltorp har du allt du behöver, på gångavstånd!